piektdiena, 2011. gada 9. decembris

Vistu šķiņķi ingvera/medus marinādē

Man ļoti garšo vistas gaļa saldajā marinādē. To izmantoju dažādos ēdienos. Šoreiz- vistu šķiņķi.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
6 gab. vistu šķiņķi
4 gab. palielas ķiploku daivas
Mazliet sojas mērce ( gaišā, bet ja mājās jau ir tumšā- ar derēs)
1/2 ēdamkarote Krievu sinepes
gabals ingvera
2 ēdamkarotes Medus
 
 
Šķiņķus liek bļodā, pievieno nomizotu, sarīvētu ingveru un uzspiež virsū ķiploku daivas.
 
Pievieno pusi ēdamkarotes sinepes.
 
Pievieno 2 ēdamkarotes medus. Var mazāk, ja negribas, lai būtu ļoti salda marināde.
 
Uzlej visam mazliet sojas mērci.
 
Visu apmaisa. Ar karoti tā lieta neies- jāmaisa ar rokām. Bez tam, tā var  vienmērīgi sajaukt visas sastāvdaļas. Liek trauku iekšā ledusskapī. Šī ir ļoti ātra marināde, tāpēc var pietikt arī ar 15 min., bet es mēdzu likt uz  30 un pat līdz 2h ledusskapī.
 
Pēc noteiktā laika, šķiņķus ņem no trauka laukā, liek uz pannas uz lielākas uguns ātri apcep no abām pusēm. 
 
Nogriež mazāku uguni, pielej no trauka marinādi, kas palikusi un 3 min. pacep. (bez vāka)

Pielej karstu ūdeni tā, lai vistu šķiņķu augšpuses ir ārā, vāku virsū un sutina. Es nekad neuzņemu laiku, bet sutinu, ik pa brīžam vistu apgrozot, līdz ūdens iztvaikojis un palikusi maza mērcīte.(šoreiz sanāca 40min.)  Tad arī vista vienmēr ir gatava.

Vista gatava!

Labu apetīti!

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru