svētdiena, 2011. gada 25. decembris

Dāvana pašu rokām- rieksti medū!

Kas gan var būt labāks par dāvanu svētkos, kas gatavota pašu rokām? 

Nepieciešamais:

Stikla burka, ja parastā tad papildus -Vāciņš  aizvākojamai. Ja skrūvējamā tad tikai burka un vāciņš.

Matēta līmplēve

Medus

Dažādi rieksti

Zelta ietinamais papīrs

Papīra lenta

Sagatavota etiķete

Nu tad sākam-

Ar matēto līmplēvi var izgreznot burku. Var izvēlēties ornamentu kādu vien sirds kāro, to izgriezt no līmplēves un uzlīmēt uz burkas. Kad burka būs pilna to tā nevarēs manīt, taču kad dāvanas saņēmējs to sāks tukšot, atklāsies, ka tā nav parasta stikla burka.

Tālāk burka jāpiepilda. Manā gadījumā- 13 burkas. Tātad medus + rieksti. Es izvēlējos valriekstus, lazdu, zemes, indijas riekstus un mandeles.

Ņem katru burku un ber iekšā riekstus. Kādās kārtās un secībā- tas katra paša ziņā!
Viena kārta rieksti, viena kārta medus. Šādā garā turpina līdz burkas pilnas.

Lai medu izķeksētu no 3L burkas , es izmantoju koka karoti garā kātā. Savukārt lai medus kārtu izlīdzinātu pār kārtējo riekstu kārtu, es ņēmu karoti, kuru ik pa brīžam iemērcu karstā ūdenī.
 
Pēdējo kārtu veido no medus.

Tā, kad burkas piepildītas, tās aizskrūvē vai aizvāko.
Tad uzlīmē burkai sagatavoto etiķeti. Tās viegli var sagatavot mājās un tad izdrukāt Copy Pro, ja mājās nav tādu iespēju. Raiņa bulvāra Copy Pro to var paveikt par 0,38 LVL/ A4 lapa, ja izmanto pašapkalpošanās iespēju, citādi būs 0,74 LVL/ lapa. Etiķetes drukāju uz parasta papīra un līmēšanai izmantoju visparastāko papīra līmi ( līmzīmuli).



Kā pēdējo- ņem zelta ietinamo papīru. Protams- krāsu var izvēlēt arī citu, bet manā gadījumā tik labi iet kopā ar pašu etiķeti. Sagriež 14x14 cm izmēra kvadrātos, tik cik ir medus burkas. šis izmērs der standarta 250 ml burciņai. Liek virsū uz burkas vāka un apsien ar papīra lentas gabalu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru