ceturtdiena, 2011. gada 8. decembris

Kāpostu, burkānu un paprikas kiš-miš

Šo miksli es izmantoju kā piedevu pamatēdienam.
  Recepte aizgūta ģimenē.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
2/3 svaiga kāposta galvas
4 burkāni
1 paprika
garšvielas 
olīveļļa cepšanai ( var izmantot arī sviestu)


Kāpostu sagriež. Noteikti- nerīvēt! 
Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.

Ielej pilīti eļļas katlā un liek kāpostu  cepties/sautēties. Var izmantot arī lielu pannu, man labāk patīk šo miksli gatavot uzreiz katlā.

Kad kāposts sautējies apmēram 15 minūtes, tam pievieno burkānus un sautē vēl visu 15 minūtes.

Kamēr kāposts ar burkānu sautējas, sagriež papriku.

Kad pagājušas minētās 15 minūtes, katla saturam pievieno papriku, garšvielas ( es izmantoju parasto dārzeņu miksli), visu apmaisa un vēl 10 minūtes pasautē.

Gatavs! 
Šis mikslis labi garšo arī viens pats, tomēr es to mēdzu pievienot kā piedevu kartupeļu ēdieniem un gaļai.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru