sestdiena, 2011. gada 10. decembris

Vēlās brokastis- omlete ar kartupeļiem

Brīvdienās no gultas laukā lienam vēlāk un tad kad jāēd brokastis, tad ar ierasto šķiet, būs par maz, bet pusdienu porcija- par daudz. Ko darīt? Jāgatavo vēlās brokastis.


Nepieciešamās sastāvdaļas:
3 gab. vidēji kartupeļi
2 gab.  mazi sīpoli
4 gab. olas
garšvielas

Sīpolus nomizo, sagriež un liek uzkarsētā pannā cepties. 
Kartupeļus nomizo, sagriež.

Kad sīpoli apcepušies, tiem pievieno sagrieztus kartupeļus un cep tos gatavus. 
Tikmēr sakuļ olas, pievienojot garšvielas. ( sāls, pipari vai citas, pēc ieskatiem)

Kad kartupeļi ir gatavi, pārliek tos traukā, ko var likt cepeškrāsnī. Manā gadījumā- maza izmēra panna. Uzlej virsū sakulto olu.

Pannu liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.

Vēlās brokastis gatavas! 
Tālāk jau var ļaut brīvu vaļu fantāzijai- pārkaistīt omleti ar rīvētu sieru, pasniegt ar svaigiem salātiem vai jeb ko ciu, kas garšo brīvdienu brokastīs.
Labu apetīti brīvdienā !

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru