otrdiena, 2011. gada 25. oktobris

Ātri pagatavojama kūka

      Man patīk pašai šad tad pagatavot kūkas. Tā kā manās mājās nav tādas kārtīgas cepeškrāsns-līdz šim neesmu saņēmusies pati cept biskvītu. To  mēdzu iegādāties veikalā jau gatavu. Jā- citi teiks, ka ar šo kūka nav kūka, bet es tomēr palieku pie tā- ka arī no veikalā pirkta biskvīta ir iespējams ko jēdzīgu pagatavot. Dažreiz rezultāts pat mēdz pārsteigt.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
- veikalā nopērkamās ripas, tumšās vai gaišās pēc pašu ieskatiem
- saldais krējums (250-500 ml atkarībā, cik daudz grib zieķēt)
- paciņa biezpiena ( pēc vēlmēm)
- kaut kāda zapte ( man bija ābolu)
- konservēti ķirši bez kauliņiem 
- šokolāde sarīvēšanai
- 2 saujas auzu pārslas malām
- cukurs 2 ēd.k.

Ķiršu tortei
 
Šai kūkai ņēmu šokolādes ripas ( tumšās). Sazieķē uz ripām zapti un putukrējumu. Pa vidam vienai kārtai var iemest kādu ķirsi. Augšējo virsmu apsmērē ar masu putukrējums + biezpiens. Ja gribas tādu riktīgi mīkstu to kūku tad var ņemt lielo iepakojumu putukrējuma, ja ne- tad pietiks prātīgi smērējot ar 250 ml. Jāsaka ka tās veikala ripas ļoti labi sasūcas.
Augšā saliek ķiršus. Uz pannas apcepina auzu pārslas un kad tās jau brūnas pieliek cukuru. Atdzesē to un aplipina maliņas. Pašās beigās sarīvē šokolādi un apkaisa virsmu. liek ledusskapī savilkties.
Es taisīju iepriekšējās dienas vakarā, ēdām nākamajā dienā ap 15:00, torte bija pamatīgii sasūkusies un mazliet garšoja pēc tiramisū:) te var variēt ar zaptēm un augšas dekoriem. 

Augļu tortei
 
Princips tas pats kas ķiršu tortei, tikai bez ķiršiem. Droši var ņemt mazāk putukrējumu, tos 250 ml, jo uz augšējās virsmas nav nepieciešama liela kārta putukrējuma. Var nelikt biezpienu, lai gan tas ir pēc vēlēšanās., 
Kūkas augšu dekorē ar kivi un mandarīniem un dzērvenēm, ja ir pieejamas. Var, protams, izmantot jebkādus augļus, arī konservētos. Kad visu sataisa,  tad virsmu nolaista ar speciālo augļu želeju tortēm, lai saželē. 



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru