trešdiena, 2011. gada 23. novembris

Vārītu kartupeļu plāceņi

Otrās (vai trešās/ceturtās) dienas dienas vārītie kartupeļi. Jeb kartupeļu grāpis, kas pārvārījies, atstājot daļu veselu kartupeļu, bet daļa- pilnīgi izšķīdusi. Ko darīt? Risinājums ir kartupeļu plāceņi. Te viens no veidiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas ( 4 brangiem  plāceņiem) :
Vārīti kartupeļi šķīvītis
2 gab. olas
1 daiva ;ķiploks
1,5 ēdamkarote miltu
gabals siera
garšvielas
eļļa cepšanai

Kartupeļus, olas, miltus un izspiestu ķiploka daivu liek bļodā un sajauc viendabīgā masā. Es izmantoju rokas blenderi, bet to var darīt arī ar karoti.

Sajauktajai masai pierīvē klāt sieru. Vēlams rīvēt uz rupjās rīves. Un visu sajauc ar karoti atkal jau viendabīgā masā, pievieno garšvielas

No iegūtās masas veido plāceņus. Masa mazliet lips pie rokām, bet palīgs ir karsts ūdens, zem kura rokas jānoskalo un tad ar tādām slapjām, ātri izveido plāceni. Es veidoju 4 plāceņus, bet te var variēt- veidot mazākus un 6,8,10 gab., pēc sirds patikas.

Plāceņus ar lāpstiņas palīdzību liek uz pannas sakarsētā eļļā un cep zeltaini brūnus.

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru