pirmdiena, 2011. gada 28. novembris

Slinkie kāpostu tīteņi

Patiesībā, šo varētu nosaukt par sacepumu, bet lai iet- kāpostu tīteņi sliņķiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
4 paciņas rīsu ( mazās)
500g maltā gaļa
1 neliela kāpostgalva
400g šampinjoni
1 neliels sīpols
2 daivas ķiploka
Santa Maria Piedeva maltajai gaļai

Šis ēdiens sastāvēs no 3 kārtām. Aiziet- sākam gatavot!

Rīsus liek vārīties un vāra gatavus.
Sarīvē kāpostu un apcep. Man nav tik milzīgas pannas, tamdēļ sanāk apcept pa daļām. Apmēram 1/5 daļu sarīvētā kāposta atlieku salātiem. Visu pārējo kāpostu daudzumu apcep.

Apceptos kāpostus kārto cepamtraukā, vēlams ar vāku. Izlīdzina un piespiež. Tam es izmantoju koka stampiņu. Pirmā kārta gatava!

Sagriež sīpolu un apcep. 
Pievieno sasmalcinātus šampinjonus un cep līdz tiem sāk izdalīties sula.

Pievieno malto gaļu, uzspiež ķiploka daivas un pasautē visu minūtes 5.

Pievieno nedaudz Santa Maria Piedevu maltajai gaļai, apmaisa un veļ visu pasautē 5-10 minūtes.

Maltajai gaļai nolej sulu, kas izveidojusies. Tā būs nepieciešama vēlāk.

Malto gaļu liek traukā uz kāpostiem, izlīdzina.

Atkal piespiež. Otrā kārta gatava.

Uzvārītos rīsus, visas 4 pakas liek traukā virsū gaļas kārtai. Izlīdzina.

Atkal piespiež ar stampiņu. Trešā kārta gatava!

Rīsiem pa virsu uzlej buljonu no gaļas.

Liek traukam vāku virsū un cep cepeškrāsnī 30-40 minūtes.

Gatavs!

Labu apetīti!

1 komentārs: