sestdiena, 2011. gada 12. novembris

Aknas krējuma mērcē

Patiesībā aknas gatavoju pirmo reizi mūžā. Rezultāts- gards, bet variācijas par tēmu var tapt.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 Aknas
2 olas
2 ķiploka daivas
2 sīpoli
krējums
milti
garšvielas


Aknas sagriež gabalos

Sagrieztās šķēles  var izklapēt. Es mēģināju, man nepatika. Sanāca, ka dažus gabalus paklapēju, pārējos ne. Sasāla, sapiparo un mazliet atļauj pastāvēt.

Katru gabalu apviļā miltos, tad olā un apcep no abām pusēm.

Apceptos gabalus kārto traukā ar vāku. 
Var izmantot arī parasto pīli.


Kad visi aknu gabali apcepti un salikti traukā. Sagriež sīpolus.

Tos liek tajā pašā pannā, kur cepās aknas- apcept.Virsū izspiež abas daivas ķiploka.

Kad sīpoli apcepušies, pievieno ūdeni, krējumu un es pievienoju mazliet majonēzi un garšvielas. Taisnības labad jāsaka- pārcentos mazliet- mērce bija par daudz. Tātad- var netaisīt pilnu pannu tās.

Tā kā mērce sanāca šķidra, to sabiezināju ar miltiem. 
3 ēdamkarotes milti izšķīdināti ūdenī un pievienoti pannas saturam.

Mērci pārlej pāri aknām un liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.

Gatavs.

Pasniedz kopā ar ko vien sirds kāro. 
Manā gadījumā- cepti kartupeļi ar burkānu/ tomātu salātiem. 
Labu apetīti!
.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru