svētdiena, 2011. gada 6. novembris

Vistas pica ar ananāsiem mājas gaumē

Mājās pagatavot picu ir diezgan vienkārši. Mīklu var gatavot arī pats, bet es atzīstu par labu esam "Dobeles dzirnavnieka" picas mīklu. Ātri, vienkārši un gardi!

Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 pac. "Dobeles dzirnavnieka" picas mīklas maisījums
( lai to pagatavotu 220 ml auksts ūdens un 40g augu eļļa)
1 gab. vistas fileja (novāra un sasmalcina)
2 gab nelieli tomāti
200g. siers
1 gab. paprika
Konservēti ananāsi
Tomātu mērce
Majonēze


Mīklu gatavo, vadoties pēc instrukcijām uz paciņas. Tās saturu ieber traukā, pievieno 220 ml auksta ūdens un 40g augu eļļas. Visu sajauc un mīca. Gatavo mīklu liek 10 minūtes atpūsties.

No vienas mīklas porcijas var izcept 4 gab. 20-24cm diametra picas. 
Lai sadalītu mīklas porciju 4 daudz maz vienādās daļās, es izveidoju iegarenu desu un sadalīju to 4 daļās.

Katru mīklas daļu rullē apaļu. Pati mīkla, kā jau picu mīkla ir tāda, ka izrullējot atkal mazliet saraujas. Tālab es izrullēto apli lieku iekšā apakšējā daļā no kēksa vai toršu cepšanai paredzētas formas. Gala rezultātā sanāk smuki apaļa ( vai citas formas) pica.
Šeit, protams, var variēt- kāda panna ir mājās, tāda būs laba ;) 
Pirms likšanas uz pannas, pannu apsmērē mazliet ar olīveļļu.

4 picas, 4 formas- kādas formas nu bija mājās, tādās ar liku.

Uz mīklas liek virsū majonēzi un tomātu mērci. Izsmērē pa visu formu.

Saber vienmērīgi virsū sastāvdaļas- vistas fileju, tomātus, papriku, ananāsus.

Un visbeidzot- pārkaisa ar sieru.

Kad viss iepriekšminētais paveikts- liek picu cepties uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm.
Lai labi garšo! (lick)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru