sestdiena, 2011. gada 5. novembris

UZMANĪBU! Šī zupa var izraisīt nopietnu atkarību!

Šo  recepti uzgāju peldot pa globālo tīmekli. Receptes publicētājs tieši tā arī raktīja, ka šī zupa var izraisīt atkarību. Pamēģināju- Jā! Tā ir taisnība.

Nepieciešamās sastāvdaļas (5L katls):
1 galva Brokolis
4 burkāni
7 kartupeļi
3 daivas ķiploka
1 kāts purava
2 gab. vistas fileja
Paciņa kausētā siera (Ideālā variantā klasiskais "Dzintars")
Ēdamkarote sinepes

Visus, kuriem puravs nu tā, varu nomierināt- šajā zupā tas piešķir nepieciešamo garšas niansi, taču ēdot nevar izdalīt izteiktu purava garšu. Tas arī savārās un uz aci ar nav redzams.


Vistas fileju sagriež gabaliņos.

Pievieno ēdamkaroti sinepes un samaisa. Es lieku to karoti ar kaudzi. Atstāj mazliet ievilkties.

Kamēr fileja ievelkas- nomizo kartupeļus un burkānus. Burkānus sarīvē, kartupeļus sagriež nelielos gabalos, nu kā jau zupai.

Kartupeļus un burkānus liek katlā vārīties. Vislabāk ūdenī, kas ir jau uzvārījies silts.

Kamēr kartupeļi un burkāni vārās- vistu liek uz pannas apcepties.

Kamēr vista cepas- sagriež puravu.

Kad vista apcepusies, to liek katlā pie kartupeļiem un burkāniem.

Pievieno puravu un ļauj visam pavārīties 10 minūtes.

Kamēr zupa vārās, sadala brokuli pa ziediem, mazos gabalos.

Kad zupa ir pavārījusies 10 minūtes, tai pievieno brokoli un piespiež 3 daivas ķiploka.
Visu apmaisa un vēl pavāra 10 minūtes.

Kā pēdējo pievieno visu paciņu kausētā siera un apmaisa. Man ledusskapī nebija "Dzintars", bet gan "Rasa" kausētais klasiskais siers. Arī derēja lieliski.

Es pašās beigās pieberu nedaudz kopējās dārzeņu garšvielas. Bet tik tiešām- mazliet un vēl paārs minūtes ļauju zupai pavārīties, lai uzsit burbuli.
 
Zupa gatava.
Otrā dienā zupa garšo vēl labāk un atcerieties- tā var izraisīt atkarību! :) 
- Labu apetīti! 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru