piektdiena, 2011. gada 4. novembris

Vārīti kartupeļi krējumā

Domāju katram ir gadījusies situācija-  ledusskapī stāv vārīti kartupeļi un jāsadomā, ko ar tiem iesākt. Mana variācija par šo tēmu ir sekojoša. Sastāvdaļu daudzumus šoreiz nevarēšu pateikt. Tas atkarīgs no paša vēlmēm un tā, cik daudz ir to kartupeļu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
Vārīti kartupeļi
Krējums
Mazliet majonēzes
200g. siers
Divas ķiploku daivas
Dilles
Pētersīļi
Loki


Sakapā zaļumus.

Liek visu bļodā. Piespiež klāt divas ķiploku daivas, pieliek krējumu un mazliet majonēzi. Tā, lai sanāk mērčveidīga masa.

Bļodas sastāvu sajauc. Sieru sarīvē.

 Visa padarīšana būs kārtās. Cepamtraukā pirmo kārtu veido no kartupeļiem.

Kartupeļiem pa virsu liek krējuma mērci. savukārt tai- pārkaisa sieru. Un tā kārtu pa kārtai, cik nu produkti to atļauj.

Man sanāca divas kārtas. 
Kad viss gatavs, trauku liek cepeškrāsnī cepties uz apmēram 30. minūtēm jeb tik ilgi, kamēr siers gar trauka malām paliek brūngans.

Gatavs

Liekam uz šķīvja, ar salātiem un Labu apetīti!

3 komentāri: