trešdiena, 2013. gada 31. jūlijs

Vistas- dārzeņu mērce ar saldo krējumu

Patiesībā šī mērce ir ārkārtīgi pateicīga un piemērota dažādām variācijām. Pamatlietas- vistas gaļa un saldais krējums- pārējais brīva izvēle. Manā ģimenē vislabāk iet šāds variants, ar ko tūdaļ iepazīstināšu. Sastāvdaļu daudzums ir uz manu 2l katliņu, kādā parasti gatavoju mērci vairākām dienām un mūsu gaumei atbilstošās proporcijas. 

Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 gab. vistas fileja
pāris ēdamkarotes sinepes
500 ml saldais krējums
1 paprika
720 ml burciņa zaļie zirnīši (konservēti)
3 gab.  burkāni
3 gab.  nelieli tomāti 
pāris daivas ķiploks
1 gab. sīpols
pāris ēdamkarotes milti
garšvielas

30 minūtes pirms gatavošanas uzsākšanas, vistas fileju sagriež pavisam nelielos gabalos, pievieno sinepes, samaisa un ļauj pastāvēt noteikto laiku. Pa tam lāgam var sagatavot dārzeņus- nomizo, nomazgā. Burkānus var sarīvēt, sīpolus sagriezt cik smalki patīk, papriku sagriezt- kādā formā patīk, tomātus sagriezt tādos gabalos, kas iet pie sirds. Es cenšos ievērot to, lai visas sastāvdaļas nebūtu lielos gabalos un izmēru ziņā harmonizētu savā starpā un mērces saturs būtu vairāk vai mazāk viendabīgs

 Katliņā ieleju mazliet eļļu un lieku sīpolus apcepties, kad tie kļuvuši caurspīdīgi -pievienoju burkānus. Tikmēr uz pannas apcepu arī vistas gabalus.

Kad vistas gabaliņi ir apcepušies (nu kādas 5-7 minūtes)- tos pievienoju katliņa saturam, visu apmaisu, pieleju tiešām nedaudz ūdens, vāku virsū un lai sautējas.

Pēc 5-7 minūtēm, katla saturam pievienoju tomātus, papriku un piespiežu ķiploku, visu apmaisu, vāku virsū un ļauju lai pasautējas.

Pēc 5-7 minūtēm, katla saturam pievienoju zaļos zirnīšus un saldo krējumu, visu apmaisu, vāku virsū un ļauju vēl 5 minūtes pasautēties.


Šajā momentā mērci var atstāt tādu, kāda tā ir, man tomēr patīk mazliet biezākas. Tāpēc sajaucu 2 ēdamkarotes miltu ar aukstu ūdeni, lai veidojas tāda kā putriņa, ļauju kādas5 minūtes pastāvēt un tad pievienoju katla saturam, visu kārtīgi apmaisot.

 Pievienoju garšvielas, apmaisu- pagaršoju, jā- viss gatavs!



Kolosāli garšo ar rīsiem, bet var droši ēst arī ar kartupeļiem un citām piedevām. Lai izdodas un labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru