svētdiena, 2012. gada 19. februāris

Lavaša sacepums

Iespējams, ka es neesmu vienīgā, kurai gadījies, ka otrā dienā pēc ciemiņu uzņemšanas, pāri ir palikuši lavaša gabaliņi ar pildījumu. Ēsts brokastīs, vakariņās nu jau prasās uzēst ko saturīgāku, bet arī tas lavašs mieru līdz galam neliek. Šādā situācijā rodas tādas receptes kā šī.

Rezultāts pārsteidza mani pašu- ārkārtīgi interesants un galvenais- garšīgs sacepums. Nezinātājam ilgi būtu jālauza galva, lai saprastu, kā sacepums satīts, un sapildīts ar pildījumu, lai gan patiesībā viss ir tik vienkārši. Sacepuma garša noteikti mainīsies, atkarībā no lavaša pildījuma.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
Satīta lavaša gabaliņi  ( man bija ar šķiņķi un sieru un zaļumiem)
3 vārītas olas
siera gabaliņš
majonēze 


Lavaša gabalus kārto cepamtraukā. Tā kā man to gabaliņu nebija daudz- izvēlējos mazo pannu, kuru var likt cepeškrāsnī.  Pāri pārrīvē vārītās olas, tām pa virsu uzspiež majonēzi.
 Visu pārkaisa sarīvētu sieru. Trauku liek cepties uzkarsētā krāsnī līdz siers izkusis un malās jau paliek brūngans t.i. apmēram uz 15 minūtēm.
Sacepums gatavs- pasniedz un dekorē ar to, kas pieejams. 
Papildinot ar tomātu mērci garša lieliska.  
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru