sestdiena, 2012. gada 18. februāris

Gaļas salāti

Šis ir viens no veidiem, kā pagatavot tiešām gardus gaļas salātus. No dotajām sastāvdaļām sanāca tik daudz salātu, ka pietika 6 personām- bet ēsts tika gandrīz katrs pa papildporcijai.

Lai salāti izdotos patiesi gardi, vēlams tos gatavot iepriekšējā vakarā, lai tie saviltos. 


Nepieciešamās sastāvdaļas:
13 gab. vidēji kartupeļi
4 gab. olas
5 gab. sālīti gurķi
400g svaiga gaļa ( cūka vai liellops)
150g kūpināts šķiņķis
50-100g sviestmaižu šķiņķis
2 gab. mednieku desas
1 gab. sarkanais sīpols
200g konservēti zirņi
2 pac. majonēze
sinepes
mārrutki
lauru lapas, pipari

Gaļu liek katlā, pievieno lauru lapas, smaržīgo piparu, parastos apaļos piparus un vāra līdz gatava. Tad atdzesē un sagriež gabalos.

 Kartupeļus vāra ar visu mizu, atdzesē. Novāra arī olas.

 Kartupeļus un gaļu sagriež.

Sagriež un pievieno visas pārējās sastāvdaļas. Sālīti gurķi ir mazliet maigāki, tāpēc nenomāks citas sastāvdaļas. Pievieno arī zirnīšus.

Salātiem pievieno majonēzi, sinepes 1 ēdamkaroti un mārutkus 1 ēdamkaroti, izmaisa un pagaršo. Ja nepieciešams- sinepes un mārutkus var pievienot vēl. 
Liek ledusskapī uz nakti, lai savelkas un ēd nākamajā dienā. Patiešām gardi! 
Lai labi garšo.!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru