ceturtdiena, 2012. gada 16. februāris

Krāsnī cepts heks ar sieru un salātiem

Patiesībā, izmantojot šo paņēmienu vienlīdz gardi var pagatavot jebkuras baltās saldētās zivs fileju. Nu un salāti- tie vienkārši labi saskan ar šādi pagatavotu zivi. Vienkārši, ātri, gardi un veselīgi!

Nepieciešamās sastāvdaļas zivs pagatavošanai (2 pers.):
Saldēta jebkādas baltās zivs fileja (porcija tik liela cik pašiem gribas)
Puse citrona
Dilles
Garšvielas zivij
Mazliet sviests
Siers pārkaisīšanai pēc ieskatiem

Nepieciešamās sastāvdaļas salātu pagatavošanai (2 pers.):
Puse mazas ledus (IceBerg) salātu galviņas
1 paprika
2gab. tomāti
3 daivas ķiploka
4ēdamkarotes krējums
garšvielas mērcēm
dilles
olīvas- pēc ieskatiem

Viss process notiek 3 posmos jāsāk ar zivju atsaldēšanu un mērces pagatavošanu, tad jāgatavo zivs un kad tā nāk gatava- salāti.
Lai paveiktu pirmo lietu, zivis vienkārši apmēram stundu patur istabas temperatūrā (tās var cept arī ja tās nav pilnībā atlaidušās).
Mērces pagatavošana notiek šādi- ieliek bļodiņā krējumu , piespiež klāt 3 daivas ķiploka, pieliek garšvielu maisījumu mērcēm ( šeit var izmantot arī  citas iemīļotas garšvielas), piegriež dilles, visu rūpīgi samaisa. Pārliek pāri pārtikas plēvi un liek trauciņu ledusskapī savilkties uz kādu stundu.

Zivs pagatavošana

Atlaidināto zivi liek pannā, kuru var likt cepeškrāsnī. Izspiež virsū citrona sulu no pus citrona. uzkaisa zivs garšvielas, uzliek dažus sviesta pikučus, uzgriež dilles.

Cepamtraukam virsū liek foliju un trauku liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.

10 minūtes pirms noteiktā laika, cepamtraukam noņem foliju, ja ir daudz šķidruma, to var noliet, atstājot mazliet, uzkaisa sarīvētu sieru un liek atpakaļ krāsnī uz atlikušajām 10 minūtēm.

Salātu pagatavošana
Kamēr zivs cepas, uz šķīvja kārto salātus. Sagriezti  ledus salāti, tad palielos gabalos sagriezts tomāts, gareniski sagriezta puse paprikas. Visu pārkaisa ar dillēm, liek olīvas, ja kāŗojas.

Pāri visam pārliek iepriekš sagatavoto mērci.

Salātiem klāt pieliek zivi un veselīgas pusdienas/ vakariņas gatavas! 
Lai labi garšo!




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru