otrdiena, 2012. gada 3. janvāris

Vista Gan Bei gaumē

Man ļoti garšo salda vista. Šī ir variācija no ķīniešu virtuves.

Nepieciešamās sastāvdaļas (4 pers.): 
2 gab. vistas fileja
4 gab. nelieli sīpoli ( ja lieli, tad 2 gab.)
1,5-2 ēdamkarotes kartupeļu ciete
Sojas mērce
3/4 no tomātu mērces burkas 
1 ēdamkarote medus



Vistas filejas gabalus sagriež strēmelēs un liek tās bļodā.

Fileju apslaka ar sojas mērci un ar rokām apmaisa, tā lai visi gabaliņi ir vienmērīgi ar mērci. Tad pievieno kartupeļu cieti un visu apmaisa, lai arī kartupeļu ciete ir vienmērīgi pa visu fileju. Ļauj pastāvēt apmēram 5 -10 min. tam visam.

Strēmeles liek uz pannas uzkarsētā eļļā un cep no abām pusēm līdz gatavas. 
Apmēram 5 min. katrai pusei.

Ir receptes, kur teikts, ka visa šajā posmā jāliek pamatīgā eļļas daudzumā cepties,  gandrīz kā friterī un tad jāliek uz papīra salvetes nosusināt eļļu. 
Esmu mēģinājusi arī tā- teikšu godīgi, nav nekādas dižās atšķirības, toties šādi mazāk iztērēta eļļa un mazāk eļļaina vista. Rezultāts tik un tā apmēram vienāds.
Tātad šādi izskatās apcepti vistas gabaliņi, tos liek traukā, lai gaida savu kārtu. Tālāk tiek veidota mērce.

Sīpolus nomizo un liek uz pannas- apcep.

 Apceptajiem sīpoliem pievieno tomātu mērci un ēdamkaroti medus. 
Te droši var pagaršot un pamainīt mērces saldumu, atbilstoši gaumei ( pievienot vairāk/ mazāk medus). Visu apmaisa un mazliet pakarsē.

Pannas saturam pievieno apcepto vistu un visu apmaisa.

Gatavs!

Pasniedz ar rīsiem, kas pagatavoti kopā ar olu un zaļajiem zirnīšiem ( šeit gan ar pupiņām), dekorē ar salātu lapu, apelsīna šķēli, burkānu. Vistu pārkaisa ar sagrieztiem lokiem! 

Lai labi garšo!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru