otrdiena, 2012. gada 10. janvāris

Biešu- siera zupa

Šis noteikti nav klasiskais borščs. Šī ir maiga biešu- siera zupa. Man ir tā laime, zupu gatavošanā izmantot jau vasarā sagatavotas sagataves, tāpēc nemeklējiet receptē informāciju par biezumu pagatavošanu, jo tie nāks no burkas. Protams, sezonā var izmantot svaigas bietes un citus dārzeņus, vai ražotāju zupu sagataves.

Nepieciešamās sastāvdaļas (5L katlam):
Viena burka biešu zupas sagataves
Apmēram 12 gab mazi/ vidēji kartupeļi
Ribiņas
1pac. kausētais klasiskais siers
Garšvielas


Ribiņas sagriež, atdala vietām gaļu no kauliem- sagriež kubiciņos, liek visu katlā vārīties apmēram 30 minūtes. var izmantot arī kādu citu smeķīgu gaļiņu vai kaulus, lai iegūtu zupas buljonu.

Kartupeļus nomizo un sagriež gabalos, ne pārāk lielos, jo zupai lieli nepiestāv. 
Liek katlā pie gaļas un vāra, kamēr kartupeļi mīksti.
Kad kartupeļi ir mīksti, katlam pievieno zupas sagatavi un apmaisa.

Visam ļauj mazliet pavārīties.

Katlam pievieno kausēto siera paku un visu apmaisa, līdz siers izkusis. 
Zupa mainīs savu krāsu no sarkanas uz gaiši brūnu.

Pievieno garšvielas- kopējo garšvielu, kādu speciālo zupām, vai citu, kas ir iecienīta un ļauj visam pavārīties, tā teikt- uzmest burbuli!

Gatava- maiga, garda biešu- siera zupa! 
Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru