Manā blogā var atrast recepti Ābolu gardums. Ar šo recepti pirms pāris gadiem padalījās kāda mana paziņa. Rabarberu laikā padomāju- kāpēc gan šo pašu recepti nepielāgot rabarberiem?
te būs rezultāts.
Nepieciešamās sastāvdaļas
7 kāti rabarberi
7 kāti rabarberi
cukurs un kanēlis rabarberu pārkaisīšanai
1 paciņa saldētās kārtainās mīklas
Drumstalu mīklai
260g milti
340g cukurs
1 pac. sviests
2 gab. olas
340g cukurs
1 pac. sviests
2 gab. olas
Miltus, cukuru , sviestu un olas liek vienā traukā un
sajauc. Ideālā variantā ja ir mikseris ar mīklas jaucēju. Ja nav- to
var darīt ar rokām, bet jārēķinās, ka tas paņems ievērojami vairāk
laika.
Sajauktas drumstalas
Rabarberus
nomizo un sagriež gabaliņos. Ņem cepamtrauku- var izmantot gan
cepešpannu gan trauku ar malām. Trauka apakšu izsmērē vienmērīgi ar
olīveļļu un ieklāj kārtainās mīklas plāksnes. Plāksnes liek tā, lai
izveidotos apmēram 2 cm augstas malas.
Mīklai
virsū liek sagrieztos rabarberus un pārkaisa tos ar cukuru un kanēli.
Cukuru izmanto tik, cik vēlas. Jo mazāk būs cukurs, jo skābenāks būs
pats pīrāgs.
Drumstalas vienmērīgi kārto virsū rabarberiem.
Kad
visas drumstalas saliktas virsū , kūku liek cepties krāsnī
apmēram 200 grādu temperatūrā, kamēr virsma gaiši brūna- 35-40
minūtes.
Gardums
gatavs! Ēdams jebkādā veidā- karstā vai atdzesētā. Karsts ļoti labi
garšo ar saldējumu. Jāņem vērā, ka karstu būs grūtāk sadalīt gabalos,
bet aukstu- viegli.
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru