otrdiena, 2011. gada 25. oktobris

Ābolu gardums

Ar šo recepti pirms pāris gadiem padalījās kāda mana paziņa. Man tik ļoti garšo šis gardums, ka esmu iecienījusi tā gatavošanu arī savās mājās.

Nepieciešamās sastāvdaļas
5, 6 gab. āboli
260g milti
340g cukurs
1 pac. sviests
2 gab. olas 


Nomazgā un sagriež šķēlēs ābolus 



Kārto ābolus cepamtraukā. Man bija šāds un āboli sanāca gandrīz 2 kārtās līdz ar to pati kūka sulīgāka. Droši var ņemt pannu, kurā ierasts cept plātsmaizes, tad āboli būs vienā kārtā un kūka "zemāka." 

Miltus, cukuru , sviestu un olas liek vienā traukā.. 


... un sajauc. Ideālā variantā ja ir mikseris ar mīklas jaucēju. Ja nav- to var darīt ar rokām, bet jārēķinās, ka tas paņems ievērojami vairāk laika. 


Kad drumstalas sajauktas...  





... tās kārto virsū āboliem.


Kad visas drumstalas saliktas virsū āboliem, kūku liek ceptis krāsnī apmēram 200 grādu temperatūrā, kamēr virsma gaiši brūna- 35-40 minūtes.  




Gardums gatavs! Ēdams jebkādā veidā- karstā vai atdzesētā. Karsts ļoti labi garšo ar saldējumu. 



lai labi garšo arī Jums :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru