Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 gab. vistas fileja
pāris ēdamkarotes sinepes
500 ml saldais krējums
1 paprika
720 ml burciņa zaļie zirnīši (konservēti)
3 gab. burkāni
3 gab. nelieli tomāti
pāris daivas ķiploks
1 gab. sīpols
pāris ēdamkarotes milti
garšvielas
30
minūtes pirms gatavošanas uzsākšanas, vistas fileju sagriež pavisam
nelielos gabalos, pievieno sinepes, samaisa un ļauj pastāvēt noteikto
laiku. Pa tam lāgam var sagatavot dārzeņus- nomizo, nomazgā. Burkānus
var sarīvēt, sīpolus sagriezt cik smalki patīk, papriku sagriezt- kādā
formā patīk, tomātus sagriezt tādos gabalos, kas iet pie sirds. Es
cenšos ievērot to, lai visas sastāvdaļas nebūtu lielos gabalos un izmēru
ziņā harmonizētu savā starpā un mērces saturs būtu vairāk vai mazāk
viendabīgs
Katliņā
ieleju mazliet eļļu un lieku sīpolus apcepties, kad tie kļuvuši
caurspīdīgi -pievienoju burkānus. Tikmēr uz pannas apcepu arī vistas
gabalus.
Pēc 5-7 minūtēm, katla saturam pievienoju tomātus, papriku un piespiežu ķiploku, visu apmaisu, vāku virsū un ļauju lai pasautējas.
Pēc 5-7 minūtēm, katla saturam pievienoju zaļos zirnīšus un saldo krējumu, visu apmaisu, vāku virsū un ļauju vēl 5 minūtes pasautēties.
Šajā momentā mērci var atstāt tādu, kāda tā ir, man tomēr patīk mazliet biezākas. Tāpēc sajaucu 2 ēdamkarotes miltu ar aukstu ūdeni, lai veidojas tāda kā putriņa, ļauju kādas5 minūtes pastāvēt un tad pievienoju katla saturam, visu kārtīgi apmaisot.
Pievienoju garšvielas, apmaisu- pagaršoju, jā- viss gatavs!
Kolosāli garšo ar rīsiem, bet var droši ēst arī ar kartupeļiem un citām piedevām. Lai izdodas un labi garšo!