pirmdiena, 2012. gada 28. maijs

Rabarberu gardums

Manā blogā var atrast recepti Ābolu gardums. Ar šo recepti pirms pāris gadiem padalījās kāda mana paziņa. Rabarberu laikā padomāju- kāpēc gan šo pašu recepti nepielāgot rabarberiem? 
te būs rezultāts.

Nepieciešamās sastāvdaļas
7 kāti rabarberi
cukurs un kanēlis rabarberu pārkaisīšanai
1 paciņa saldētās kārtainās mīklas
Drumstalu mīklai
260g milti
340g cukurs
1 pac. sviests
2 gab. olas 

Miltus, cukuru , sviestu un olas liek vienā traukā un sajauc. Ideālā variantā ja ir mikseris ar mīklas jaucēju. Ja nav- to var darīt ar rokām, bet jārēķinās, ka tas paņems ievērojami vairāk laika. 
Sajauktas drumstalas

Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Ņem cepamtrauku- var izmantot gan cepešpannu gan trauku ar malām. Trauka apakšu izsmērē vienmērīgi ar olīveļļu un ieklāj kārtainās mīklas plāksnes. Plāksnes liek tā, lai izveidotos apmēram 2 cm augstas malas.
 
Mīklai virsū liek sagrieztos rabarberus un pārkaisa tos ar cukuru un kanēli. Cukuru izmanto tik, cik vēlas. Jo mazāk būs cukurs, jo skābenāks būs pats pīrāgs.
 
Drumstalas vienmērīgi kārto virsū rabarberiem.
Kad visas drumstalas saliktas virsū , kūku liek cepties krāsnī apmēram 200 grādu temperatūrā, kamēr virsma gaiši brūna- 35-40 minūtes.  

Gardums gatavs! Ēdams jebkādā veidā- karstā vai atdzesētā. Karsts ļoti labi garšo ar saldējumu.  Jāņem vērā, ka karstu būs grūtāk sadalīt gabalos, bet aukstu- viegli.
Lai labi garšo! 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru