sestdiena, 2012. gada 12. maijs

Variācija par stroganovu

Šī recepte ir kaut ka pa vidam starp klasisku un Kurzemes stroganovu. Rezultāts- ārkārtīgi maiga gaļa ar pikantu mērci, kas , patiesībā, otrā dienā pēc gatavošanas garšo vēl labāk.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
~1 kg cūkgaļa
3 vidēji sīpoli
2 ēdamkarotes kviešu milti
Garšvielas gaļas marinēšanai Gafū (Gafū garšvielas ēdienus lieliski papildina, tās iespējams iegādāties www.gafu.lv.)
8 ēdamkarotes eļļa
Puse neliela citrona sulas
4 nelieli skābēti vai marinēti gurķi
~150 g skāba krējuma
~150 g šampinjonu
eļļa cepšanai

Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, var strēmelēs- kā nu kārojas.

Gaļai pievieno 20 g Gafū garšvielu maisījumu gaļas marinēšanai Dimā iesms

Papildus pievieno 8 ēdamkarotes olīveļļu un citrona sulu no puses neliela citrona. Visu rūpīgi sajauc un liek ledusskapī marinēties. Ideālā variantā, ja marinē no rīta un vakarā gatavo, bet ja ik daudz  laika nav- pietiek  arī ar 2-3  marinēšanas. Šādi marinētu gaļu var cept arī uz grila- izdosies lielisks šašliks!

Kad gaļa iemarinējusies, to liek uz pannas un uz lielas uguns apcep no visām pusēm. Gaļu var arī iepriekš nemarinēt un likt uz pannas cept bez garšvielām, kuras pievieno gaļas gatavošanas procesa beigās.

Apcepto gaļu liek karstumizturīgā traukā, kurā tiks gatavota visa gaļas mērce. Uz tās pašas pannas apcep sīpolus viegli zeltaini brūnus un liek uz gaļas. Nomazgā un sagriež šampinjonus, sagriež stienīšos gurķus.

Uz tās pašas pannas apcep šampinjonus, kārto tos uz gaļas un sīpoliem, pievieno gurķus.

Visu apmaisa un pārlej ar ūdeni, tā lai gaļa būtu apsegta. Vāku virsū un sautē uz nelielas liesmas  līdz gaļa mīksta. Manā gadījumā tas aizņēma apmēram stundu.

Skābā krējumā iemaisa miltus un pievieno gaļai- visu samaisa. Tā kā gaļa iepriekš bija marinēta- papildus garšvielas nebija nepieciešamas. ja gaļu pirms gatavošanas nemarinēt- tad šeit var pievienot sāli, piparus u.c. garšvielas.

Variācija par stroganovu gatava!

 Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai griķiem un salātiem! 
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru