piektdiena, 2012. gada 18. maijs

Lapu salāti ar kraukšķīgu vistas fileju

Viegli un ātri pagatavojami salāti, kas labi piesien dūšu. Recepte paredzēta 2-4 porcijām- viss atkarīgs no tā, kas ēd un cik izbadējies ir ēdājs. Sadalot sastāvdaļas uz divām porcijām, man kā sieviešcilvēkam, bija par daudz.

Nepieciešamās sastāvdaļas (2-4 porcijas):
400g vistas fileja
1.pac. Maggi Idea kraukšķīgai vistas gaļai
1 gab. ola
lapu salāti ( cik gribas)
sauja skābeņu
4 gab. nelieli tomāti
2 gab.nelieli gurķi
Gafū garšvielu maisījums salātu mērcēm ( šeit var izmantot arī  citas iemīļotas garšvielas)
2 vai 3 daivas ķiploka
6 ēdamkarotes krējums mērcei ( var vairāk, ja vēlas)

Visu sāk ar salātu mērces pagatavošanu.
Ieliek bļodiņā krējumu , piespiež klāt 2 vai 3daivas ķiploka, pieliek garšvielu maisījumu mērcēm ( šeit var izmantot arī  citas iemīļotas garšvielas), visu rūpīgi samaisa. Pārliek pāri pārtikas plēvi un liek trauciņu ledusskapī savilkties uz kādu stundu ( minimums).

Sakuļ olu, izber uz šķīvja Maggi Idea kraukšķīgai vistas gaļai panējuma daļu. Mērces sastāvdaļas neizmantoju. Vistas fileju sagriež strēmelēs vai nelielos gabalos- pēc labpatikas.

Katru vistas gabalu iemērc olā, tad apviļā panējumā un liek uz pannas. Uz paciņas rakstīts, ka panējums pietiek 400g filejas- manā gadījumā nepietika gan. Atlikušos gabalus ātri aplēju ar sojas mērci, samaisīju visu ar ēdamkaroti kartupeļu cietes un arī kārtoju uz pannas. Visu cep uzkarsētā krāsnī 20 minūtes. Es pēc 10 min. apgrozīju.

Kamēr vista cepas, sagatavo salātus. Visu sadala uz nepieciešamo porciju skaitu un kārto uz šķīvja+ sagriezti salāti, tad skābenes, tad tomāti un gurķi.

Vista gatava- to ņem laukā no krāsns.
 Var ļaut atdzist, var nedzesēt- tas atkal pēc ieskatiem. 
Uz salātiem vienmērīgi uzliek mērci.

Visam pa virsu kārto vistas gabalus un salāti ir gatavi! Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru