otrdiena, 2012. gada 3. aprīlis

Skābu kāpostu lielais pīrāgs

Šādu pīrāgu var cept izmantojot arī rauga mīklu un svaigus kāpostus. Šoreiz- kārtainā mīkla un skābi kāposti. Aiziet!

Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 vidēji sīpoli
100-300 g žāvēta smeķgaļiņa (man bija krūtiņa)
800g-1kg skābi kāposti
5 gab. olas
1 paka kārtainā mīkla ( man bija Tešla)


Visu sāk ar to, ka sagriež sīpolus un gaļu, liek katlā apcepties. kad sīpoli jau tādi caurspīdīgi, pievieno kāpostus, kuriem pirms tam nospiež sulu.

4 gab. olas liek vārīties ( piektā ola paliek pīrāga pārsmērēšanai). Kāpostiem ļauj minūtes 20-30 pasutināties.

Kad kāposti ir pasutinājušies, ņem cepamtrauku- iesmērē ar taukvielu. Es izmantoju olīveļļu, var izmantot arī sviestu. Ņem atlaidinātu kārtaino mīklu un izklāj pusi no tās trauka apakšā. ja nepieciešams- var parullē plāksnes lielākas.

Uz mīklas liek virsū kāpostus, tiem pa virsu sasmalcina novārītās olas.

Pāri kārto otru daļu mīklas, tā lai visa augša ir nosegta. var atgriezt strēmeles, ko likt pāri kā rotājumu. Pīrāga virsu nosmērē ar olu un var pārkaisīt ar sezama sēklām. Liek cepties uzkarsētā krāsnī, līdz pīrāga virsma ir brūna!

Gatavs!

Pasniedz un ēd ar ko vien sirds kāro.Šeit ar Burkānu zirnīšu sautējumu.
Labi garšo arī auksts!
 Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru