sestdiena, 2012. gada 14. aprīlis

Šašliks ārā uz grila vai mājās uz plīts

Šī šašlika marinēšanas recepte nāk no mūsu ģimenes drauga. šādi marinēts šašliks  izdodas maigs un vienlaicīgi pikants. 
Šādi marinētu gaļu var gatavot ne tikai laukā uz grila, bet arī mājās uz plīts. Tātad recepte- 2 vienā. Aiziet!

Nepieciešamās sastāvdaļas:
apmēram 1kg gaļas ( man bija cūkgaļas šķiņķis bez kaula)
3/4 gab. vidēji  sīpoli
1pac. Santa Maria garšvielas šašlikam
Olīveļļa
2 šķēles rupjmaize



Gaļu sagriež gabalos, nomizo un sagriež ripās sīpolus. Gaļai uzber garšvielas visu paciņu un uzlej olīveļļu. Eļļa jālej tik daudz, lai visa gaļa būtu ar to, bet noteikti lai nepeld tajā.

Visu sajauc. Tā jaukšana noteikti jāveic ar rokām.

Liek visu traukā ar vāku un ledusskapī. Minimālais gaļas marinēšanas laiks 1/1,5 stunda. protams var marinēt ilgāk.

Kad gaļa iemarinējusies ir divi varianti, ko ar to iesākt:
1. cept uz grila
2. cept mājās uz plīts

Es pastāstīšu sīkāk par otro variantu, pirmais ir skaidrs :) 

Gaļu ar visām piedevām liek uz pannas un cep uz palielas liesmas, tā lai apbrūnē no abām pusēm.

Kad gaļa apcepusies to liek pīlē. Var, protams, izmantot jebkuru citu karstumizturīgu trauku ar vāku.  Principā papildus sīpolu var nelikt klāt, man tomēr gribējās. Vienu sīpolu sagriež un liek apcepināties tajā pašā pannā, kur cepa gaļu ( tas, lai nezūd smeķis).

Sīpolu liek uz gaļas. Pa virsu visam liek sadrupinātu rupjmaizi un uzlej ūdeni tā, lai ir līdz rupjmaizei, bet lai nesmeļas tai pāri. nekādas papildus garšvielas nav nepieciešamas, jo gaļas marināde ir ļoti pikanta.

Traukam vāku virsū un ļauj sutināties 40 min -1 h. 
Ik pa laikam visu apmaisa.
Kad sutināšanas  laiks nāk uz beigām, pievieno mazliet sāli un cukuru. Ja ir vēlme mērci pataisīt biezāku, tagad ir īstais laiks to pabiezināt ar miltiem. 
Uz puskrūzi ūdens liek 2 ēdamkarotes miltu, kārtīgi samaisa un lēnām pievieno  pīles saturam. Ielej mazumiņu, apmaisa visu- tā turpinot skatās, cik biezu mērci gribas. Es izmantoju visu puskrūzi. 
Pēc mērces sabiezināšanas visu pasutina vēl apmēram 3-5 minūtes un nu var ķerties klāt.

Šašliks gatavots mājās uz plīts ļoti labi iet kopā ar vārītiem kartupeļiem vai griķiem.  Mērce, kas rodas sautēšanas rezultātā tik tiešām ir brīnišķīga, varētu pat teikt- rupjmaizes mērce!  Gaļa- mīksta un pikanta. Salāti- pēc gaumes.
Lai labi garšo!


 Harij, paldies par šašlika marinēšanas recepti!









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru