Šādi pagatavotus puķkāpostus var ēst vienus pašus ar salātiem, vai kopā ar kādu vieglu mērci. Garša ļoti maiga .
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 galva puķkāposta ( 400/500g)
4 ēdamkarotes skābs krējums
pusglāze milti
2 gab. olas
naža gals soda
Puķkāpostu sadala un liek vārīties, pēc tam atdzesē.
Svarīgi nepārvārīt, lai puķkāposts nejūk ārā.
Mīklu gatavo šādi- sakuļ olas. Kuļot pievieno krējumu, piesijā miltus, pieliek sodu.
Ņem puķkāpostus, katru gabalu mērcē mīklā, tā lai tas viss ir ar mīklu- arī kātiņš. Liek uzkarsētā pannā.
Cep smuki brūnus gabaliņus no visām pusēm- grozot. Var likt arī uz cepampapīra un cept krāsnī.
Gatavs! Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru