otrdiena, 2012. gada 3. aprīlis

Puķkāposti mīklā

Šādi pagatavotus puķkāpostus var ēst vienus pašus ar salātiem, vai kopā ar kādu vieglu mērci. Garša ļoti maiga .

Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 galva puķkāposta ( 400/500g)
4 ēdamkarotes skābs krējums
pusglāze milti
2 gab. olas
naža gals soda

Puķkāpostu sadala un liek vārīties, pēc tam atdzesē. 
Svarīgi nepārvārīt, lai puķkāposts nejūk ārā.

Mīklu gatavo šādi- sakuļ olas. Kuļot pievieno krējumu, piesijā miltus, pieliek  sodu.

Ņem puķkāpostus, katru gabalu mērcē mīklā, tā lai tas viss ir ar mīklu- arī kātiņš. Liek uzkarsētā pannā.

Cep smuki brūnus gabaliņus no visām pusēm- grozot. Var likt arī uz cepampapīra un cept krāsnī.

Gatavs! Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru