otrdiena, 2012. gada 27. novembris

Tunča kūka


Nepieciešamās sastāvdaļas:

3 bundžas tuncis savā sulā (2 pildījumam, 1 dekorēšanai)
2 pac. Kārums svaigais siers (var izmantot jebkuru citu svaigo sieru)
1 gab. Druvas kliju tostermaize (var izmantot jebkuru citu tostermaizi)
6 olas ( 5 pildījumam, 1 dekorēšanai)
~800g siers
1-1.5 pac majonēzes
1 neliels sīpols

Šādu torti pagatavot var salīdzinoši ātri un vienkārši. Visa māksla ir kārtās: 1 kārta maizes, 1 kārta tunča masas, 1 kārta siera- olu masas.


Maizi lieku 3x3 šķēles, garozas nost negriež.
Tad sajauc tunča masu: tuncis + Kārums siers + smalki sagriezts sīpols. Šo masu  smērē pāri maizes kārtai.
Nākamo kārtu liek siera- olu masu: uz smalkās rīves rīvēts siers + sarīvētas 5 olas + 1 pac. majonēze. Jāskatās, lai šī masa tāda ķēpīga, jo tā saturēs to kūku kopā.
Tad atkal maizi, tunci un siera kārtu, kas ir arī augšējā kārta. 
Tātad  kopā sanāk 2 maizes kārtas. Ar siera masu nosmērē i augšu i malas un tad dekorē. 

Var dekorēšanai izmantot ko citu, nevis trešo bundžu tunci. Es liku tunci, sarīvētu olu, malas kūkai apdarināju ar dillēm- gatava Gatavoju iepriekšējā vakarā, ēdām nākamās dienas vakarā- garšoja labi, bija labi savilkusies.

Lai izdodas arī jums!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru