otrdiena, 2012. gada 6. marts

Biešu zupa

Šis noteikti nav klasiskais borščs. Šī ir vienkārši biešu zupa. Man ir tā laime, zupu gatavošanā izmantot jau vasarā sagatavotas sagataves, tāpēc nemeklējiet receptē informāciju par biezumu pagatavošanu, jo tie nāks no burkas (bietes+ sīpoli + burkāni + ķiploki u.c. garšaugi). Protams, sezonā var izmantot svaigas bietes un citus dārzeņus, vai ražotāju zupu sagataves.

Nepieciešamās sastāvdaļas (5L katlam):
Viena burka biešu zupas sagataves
Apmēram 12 gab mazi/ vidēji kartupeļi
pāris burkāni
neliels sīpols
300 g smeķīga gaļiņa ( man bija krūtiņa)
Garšvielas- lauru lapa, pipari, smaržīgie pipari. ( citas pēc nepieciešamības, man bija tik smeķīga gaļa, ka neliku papildus neko)
 

Gaļu sagriež kubiciņos, liek visu katlā vārīties apmēram 30 minūtes. Pievieno lauru palu, piparus un smaržīgo piparu. Var izmantot arī kaulus vai ribiņas, lai iegūtu zupas buljonu. Ja gaļai ir lielāka taukuma daļa, to var atsevišķi sagriezt kubikos un likt cepties ar sīpoliem.

Sīpolu sagriež un kopā ar gaļas taukumiem apcep.

Liek apcepties arī sarīvētus burkānus.

Kad burkāni pacepušies, pannas saturu pievieno katlam.

Kartupeļus nomizo un sagriež gabalos, ne pārāk lielos, jo zupai lieli nepiestāv. 
Liek katlā pie gaļas un vāra, kamēr kartupeļi mīksti.

Kad kartupeļi ir mīksti, katlam pievieno zupas sagatavi un apmaisa.
Visam ļauj mazliet pavārīties.

Pievieno garšvielas- kopējo garšvielu, kādu speciālo zupām, vai citu, kas ir iecienīta un ļauj visam pavārīties, tā teikt- uzmest burbuli! man gaļa gadījās tik smeķīga, ka garšvielas papildus pievienot nebija nepieciešams.
Zupa gatava ! 
Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru