Šāda tipa kartupeļu sacepumiem ir simtiem variāciju, šī ir viena no tām- bez gaļas.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
ap 500g šampinjoni
17 gab. vidēji kartupeļi ( ja lieli, tad var iztikt ar 10-15)
3 gab. lieli sīpoli
2 gab. burkāni
1 gab. paprika
3 daivas ķiploks
6 ēdamkarotes krējums
1,5 ēdamkarote milti
pipari, sāls, garšvielas
sviests (vai margarīns)
eļļa
Sīpolus sagriež un apcep. Tad pievieno sagrieztas sēnes un cep līdz iztvaikojis šķidrums. Krējumam pieliek miltus, samaisa un masu pievieno sēnēm, visu kārtīgi apmaisa. Pievieno garšvielas pēc ieskatiem, es liku speciālo- dārzeņiem/ mērcēm.
Pārējās sastāvdaļas sagatavo- kartupeļu nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriež.
Cepamo formu (var izmantot parasto metāla formu ar malām, var arī izmantot jebkādu cepšanas trauku) iesmērē ar sviestu vai margarīnu.
Formā liek kartupeļu kārtu, apkaisa ar garšvielām un aplaista ar eļļu. Tad liek sēņu kārtu, papriku un burkānus.
Visu atkārto tā, lai sanāk 2 kārtas sēņu un dārzeņu, tā lai pēdējā kārta ir kartupeļi.
Pēdējai kārtai augšā liek sviesta/ margarīna pikučus un pārkaisa ar garšvielām.
Ja izmanto metāla cepšanas formu, tad silti iesaku to visu ietīt folijā, citādi taukvielas tecēs caur formas šķirbām un visa cepšana būs jāpārtrauc lai to novērstu, jo māja piedūmos ar traki nepatīkamiem dūmiem.
Neatkarīgi no tā, kādu formu izmanto, to pārklāj ar foliju un liek uzsildītā krāsnī cepties uz 1 stundu. Pārbauda kartupeļu cietību ar sērkociņu, tad noņem folija "vāku" un cep vēl 10 min. Te var arī uzkaisīt sarīvētu sarīvētu, ja ir tāda vēlme!
Gatavs! ēd ar krējumu, tomātu mērci, salātiem u.c. piedevām !
Ideja no žurnāla "Pie galda"
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru