trešdiena, 2012. gada 22. februāris

Kartupeļi pienā

Šādi pagatavoti kartupeļi ir ļoti mīksti un maigi. Tie ir izsutinājušies pienā un ar lielisku garšu. Noder kā piedeva pie jebkādas gaļas, ēdot mērce var arī nebūt. ja ir vēlme, var liekt pa vidam arī kādu smeķīgu gaļiņu.

Nepieciešamās sastāvdaļas (atkarīgas no cepamtrauka izmēra):
17 vidēji kartupeļi
1 burkāns ( var likt vairāk, var nelikt nemaz)
3 lieli sīpoli
400ml piens 
50g sviests vai margarīns
garšvielas

Kartupeļus sagriež ripās, tā lai nav biezas. Sīpolu sagriež gabalos, burkānu nomizo un sarīvē.

Visu kārto cepamtraukā kārtās- kartupeļu kārta, uzkaisa sīpolus, burkānu, uzliek dažas piciņas sviesta un atkal kartupeļu kārta.  Visu nobeidz ar kartupeļu kārtu.

Pienam piejauc garšvielas un lej vienmērīgi virsū kartupeļiem.

Kā redzams ,pienam jābūt trešdaļai no kārtojuma, cepoties tas šūmēsies uz augšu un pat virsējie kartupeļi lieliski izsutināsies pienā. Vāku virsū un iekšā krāsnī uz 60min. (180-200grādi)

Gatavs! Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru