otrdiena, 2012. gada 10. janvāris

Skābeņu zupa

Man ir tā laime, zupu gatavošanā izmantot jau vasarā sagatavotas sagataves- šoreiz skābeņu zupas pagatavošanai. Protams, sezonā var izmantot svaigas skābenes, vai ražotāju zupu sagataves.

Nepieciešamās sastāvdaļas (5L katlam):
Viena burka skābeņu zupas sagataves
Apmēram 12 gab mazi/ vidēji kartupeļi
500g ribiņas
4 gab. olas
Garšvielas
Ribiņas sagriež, atdala vietām gaļu no kauliem- sagriež kubiciņos, liek visu katlā vārīties apmēram 30 minūtes. Skābeņu zupai labi der tieši ribiņas un var neskopoties ar tām, lai rezultātā buljons ir īpaši smeķīgs.
Kartupeļus nomizo un sagriež. Šai zupai vienmēr griežu salmiņos.
Liek katlā pie gaļas un vāra, kamēr kartupeļi mīksti.

Kad kartupeļi ir mīksti, katlam pievieno zupas sagatavi un apmaisa.

Pievieno garšvielas- kopējo garšvielu, kādu speciālo zupām, vai citu, kas ir iecienīta.
Ja trāpījušās labas ribiņas, tad garšvielas nepieciešamas ļoti maz. 
Kā pēdējo pievieno sasmalcinātas vārītas olas, visu apmaisa un  ļauj visam pavārīties, tā teikt- uzmest burbuli!

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru