otrdiena, 2011. gada 25. oktobris

Cepetis

Šī recepte pie manis nokļuva no kolēģes, kura ir liels meistars virtuvē. Man bija jāuzņem ciemiņi, jāgatavo vairāki ēdieni un šo viņa man ieteica kā lielu gardumu. Sastāvdaļu sagatavošanas laiks, protams, ir mazliet, bet tad 1,5 stundu var darīt ko citu un cepetis pats savā nodabā cepas un pārvēršas par vienu no gardākajiem. Atzīšos- toreiz  visi slavēja šo veikumu!


Nepieciešamās sastāvdaļas
-Kopā gaļa nepieciešama apmēram 2 kg uz standarta izmēra "pīli" ( vecais labais cepamtrauks ar vāku)
Var ņemt gan liellopa , gan cūkas gaļu- tas pēc izvēles. Un krāsainībai pa vidu- vistas fileju (balta).  Noteikti jāiegādājas strēmelīte cūkas ādas ar tauciņiem, ko ieklāt pīles apakšā, lai nepierauj.
-1 pac. majonēze
- 4-5 sīpoli
- gaļas garšvielas ( pēc saviem ieskatiem)

Gaļu sagriež pildspalvas resnuma šķēlēs un katru no abām pusēm izklapē.
Pīlei apakšā ieklāj jau minēto cūkas ādiņu un kārto virsū gaļas šķēles. Pa vidam katrai kārtai kaisa garšvielas. Un tā turpina- gaļu liek kārtās, kaisa garšvielas un ik pa brīžam blīvi piespiež, neko citu starp gaļu neliek -tikai garšvielas. Ik pēc laika var ielikt jau minēto vistas filejas šķēli, krāsainībai. 
Kad visa gaļa sakārtota- sagriež sīpolus ripās un kārto pa virsu tai. Tam visam pāri izspiež visu paciņu majonēzes, liek virsū vāku un liek uz 1,5 stundu krāsnī.

Gatavu- griež šķēlēs un ēd gardu muti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru