No komplekta Zemes spēks
trešdiena, 2012. gada 4. aprīlis
otrdiena, 2012. gada 3. aprīlis
Puķkāposti mīklā
Šādi pagatavotus puķkāpostus var ēst vienus pašus ar salātiem, vai kopā ar kādu vieglu mērci. Garša ļoti maiga .
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 galva puķkāposta ( 400/500g)
4 ēdamkarotes skābs krējums
pusglāze milti
2 gab. olas
naža gals soda
Puķkāpostu sadala un liek vārīties, pēc tam atdzesē.
Svarīgi nepārvārīt, lai puķkāposts nejūk ārā.
Mīklu gatavo šādi- sakuļ olas. Kuļot pievieno krējumu, piesijā miltus, pieliek sodu.
Ņem puķkāpostus, katru gabalu mērcē mīklā, tā lai tas viss ir ar mīklu- arī kātiņš. Liek uzkarsētā pannā.
Cep smuki brūnus gabaliņus no visām pusēm- grozot. Var likt arī uz cepampapīra un cept krāsnī.
Gatavs! Lai labi garšo!
Burkānu zirnīšu sautējums
Recepte ņemta no žurnāla "Pie Galda". Man pašai šis sautējums šķiet tāda zināma klasika un tieši tāpēc, to pievienoju arī savā recepšu krātuvē.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
7 vidēji lieli burkāni
400g saldētie zirņi ( 1 paka)
2 ēdamkarotes milti
50 g sviestsBurkānus nomizo, nomazgā, sagriež plānās ripiņās, var arī kubikos.
Aplej ar ūdeni un vāra gandrīz mīkstus.
Kad burkāni gandrīz mīksti, tiem pievieno saldētos zirņus un visu vēl pavāra 5 minūtes.
Panna izkausē sviestu, ātri iemaisa miltus un pannas saturu iemaisa burkānos. Sāli pēc nepieciešamības.
Gatavs!
Abonēt:
Ziņas (Atom)