otrdiena, 2012. gada 27. novembris
Tunča kūka
Nepieciešamās sastāvdaļas:
3 bundžas tuncis savā sulā (2 pildījumam, 1 dekorēšanai)
2 pac. Kārums svaigais siers (var izmantot jebkuru citu svaigo sieru)
1 gab. Druvas kliju tostermaize (var izmantot jebkuru citu tostermaizi)
6 olas ( 5 pildījumam, 1 dekorēšanai)
~800g siers
1-1.5 pac majonēzes
1 neliels sīpols
Šādu torti pagatavot var salīdzinoši ātri un vienkārši. Visa māksla ir kārtās: 1 kārta maizes, 1 kārta tunča masas, 1 kārta siera- olu masas.
Maizi lieku 3x3 šķēles, garozas nost negriež.
Tad sajauc tunča masu: tuncis + Kārums siers + smalki sagriezts sīpols. Šo masu smērē pāri maizes kārtai.
Nākamo kārtu liek siera- olu masu: uz smalkās rīves rīvēts siers + sarīvētas 5 olas + 1 pac. majonēze. Jāskatās, lai šī masa tāda ķēpīga, jo tā saturēs to kūku kopā.
Tad atkal maizi, tunci un siera kārtu, kas ir arī augšējā kārta.
Tātad kopā sanāk 2 maizes kārtas. Ar siera masu nosmērē i augšu i malas un tad dekorē.
Var dekorēšanai izmantot ko citu, nevis trešo bundžu tunci. Es liku tunci, sarīvētu olu, malas kūkai apdarināju ar dillēm- gatava Gatavoju iepriekšējā vakarā, ēdām nākamās dienas vakarā- garšoja labi, bija labi savilkusies.
Lai izdodas arī jums!
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru