pirmdiena, 2013. gada 11. februāris

Kartupeļu- gaļas sacepums

Vienkāršas sastāvdaļas- lielisks rezultāts.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
10 gab. vidēji kartupeļi
1 gab. burkāns
~900-1000g maltā gaļa
5 tomāti
~250 g siers
2 daivas ķiploks
4 ēdamkarotes (ar kaudzi) krējums
pipari
garšvielas maltai gaļai
mazliet eļļa

 
Visu sāk ar sastāvdaļu sagatavošanu. Nomazgā un nomizo kas mazgājams un mizojams. Gaļu apcep kopā ar garšvielām. Kartupeļus sagriež ne pārāk plānās šķēlēs. Tomātus sagriež tik pat platās šķēlēs kā kartupeļus. Burkānu sarīvē. Sieru sarīvē uz rupjās rīves. Krējumam pievieno ķiploku.

Cepamo trauku ieeļļo. Kārto kartupeļu šķēles- var pārkaisīt ar pipariem un sāli, pēc garšas. Tad liek kārtu malto gaļu, pārkaisa ar burkāniem un liek pa virsu skābo krējumu.


Tad liek tomātu šķēles- atkal var pārkaisīt ar pipariem un sāli pēc garšas. Pāri pārber sieru.



Trauku pārklāj ar foliju un liek cepties  apmēram 40/45 minūtes. Tad foliju noņem un vēl pacep 10 minūtes- sier paliek brūns un kraukšķīgs.


 Gatavs- lai labi garšo !



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru